Foto: 112Asturias/Twitter

Rubén (10) redt Nederlandse man (64)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Tijdens een wandeling in de Spaanse bergen wist de Spaanse Rubén zeker dat hij iemand hoorde schreeuwen. De 10-jarige startte een zoektocht en redde daarmee een Nederlandse wandelaar (64).

Rubén was met zijn ouders en zijn zus aan het wandelen in de bergen in het noorden van Spanje, toen hij ineens geschreeuw hoorde. Hij zag niemand en toen de jongen terugriep werd er niet gereageerd. Toch wist hij zeker dat-ie wat gehoord had. Samen met zijn ouders ging Rubén op zoek, maar het lukte ze niet om erachter te komen waar de schreeuw vandaan kwam. Dat schrijft de Spaanse krant La Vanguardia

Geen gehoor

Rubén vroeg zijn ouders om de hulpdiensten te bellen. Zij zochten met een helikopter boven het gebied. Even verderop vonden zij de man, die in een rotsspleet lag. Hij was gevallen en daarvoor zijn gehoorapparaat kwijtgeraakt, waardoor hij Rubén en zijn ouders niet had gehoord. De man had erge last van zijn rug en kreeg pijnstillers. Daarna is hij met een brancard naar boven getild.

In het ziekenhuis

Ruben wordt in Spanje gezien als een held. De jongen ging de volgende dag bij de Nederlander langs in het ziekenhuis, waar de man hem uitlegde wat er was gebeurd. De Nederlanders was verkeerd gelopen en moest daardoor over een smalle richel. Door zijn zware tas kon hij zijn evenwicht niet bewaren en viel.  

Anderen lazen ook: Busheld Ramy (13) krijgt Italiaans paspoort.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.