Foto: Twitter Juliens Auctions

Ruimte-stuurknuppel voor veel geld verkocht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Eenmaal, andermaal... Verkocht! Tijdens een veiling in de Verenigde Staten (VS) heeft iemand 324.000 euro voor een stuurknuppel uit een ruimtevaartuig betaald. Maar dat is dan wel een heel bijzondere: het is de knuppel die astronaut Neil Armstrong gebruikte tijdens de eerste reis naar de maan.

Het is de komende nacht 51 jaar geleden dat Armstrong als eerste mens ooit een paar stappen deed op de maan, tijdens de Apollo-11 missie. Terwijl de hele wereld toekeek, maakten Armstrong en zijn collega en mede-maanwandelaar Buzz Aldrin er de eerste wandeling ooit. De joystick van Armstrong (op de foto hieronder) is nu verkocht voor 324.000 euro. Dat is vier keer zoveel als van tevoren werd verwacht. De stuurknuppel van Aldrin gaat voor 224.000 euro naar een nieuwe eigenaar. (De tekst gaat verder na de foto.)

Nog meer dure spullen

Tijdens de veiling in Californië werden meer bijzondere ruimte-items verkocht. Zo ging een gereedschapskist van een andere ruimtemissie voor 89.000 euro onder de hamer. Er werden ook honderden spullen verkocht die alleen in films door de ruimte vlogen. Een ruimtepak uit de Amerikaanse film 2001: A Space Odyssey werd bijvoorbeeld verkocht voor 324.000 euro. Dat pak zie je hieronder op de foto.

Anderen lazen ook: Planeet ontdekt waar misschien leven mogelijk is.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps