Beeld kickstarter

Ruimtegeur in een flesje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Hoe ruikt het in de ruimte? Dikke kans dat je daar nog nooit over hebt nagedacht. Maar volgens astronauten heeft de ruimte een heel speciaal geurtje. En dat is nu in een flesje te koop. 

Eau de Space heet het goedje, en dat letterlijk ruimtewater betekent. Ruimtevaartorganisatie NASA had het geurtje eigenlijk laten maken als trainingsmateriaal voor nieuwe astronauten. Zo konden ze vast een beetje wennen aan de typische lucht van het heelal. Maar nu is besloten om het luchtje ook te koop aan te bieden. Zo kan iedereen sniffend aan het flesje wegdromen van een reisje door het heelal.

Biefstuk en frambozen

De geur van de ruimte is door astronauten omschreven als een mix van heet metaal en gebakken biefstuk, met daarbij een vleugje frambozen en rum. Best bijzonder dus.

Te koop

Mocht je nog op zoek zijn naar een origineel cadeau?  De Eau de Space is hier te koop voor ongeveer 15 euro. Een deel van de opbrengsten gaat naar een onderwijsproject over techniek en ruimtevaart.

Anderen lazen ook: Astronaut hoort rare geluiden in de ruimte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps