Cassini foto Saturnus

Ruimtevaartuig maakt foto als hij tussen Saturnus en zijn ringen vliegt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Voor het eerst vloog er een ruimtevaartuig tussen de planeet Saturnus en zijn ringen door. Het is de laatste missie van het Amerikaanse ruimtevaartuig Cassini. En hij maakte meteen een paar mooie foto’s.

Klein lichtpuntje

Cassini deed er zeven jaar over om Saturnus te bereiken en maakte eerder, op 12 april, al foto’s. Op die foto’s waren de ringen van Saturnus, en daartussendoor ook de aarde, zichtbaar. Het is maar een klein lichtpuntje, maar niet minder indrukwekkend.

De aarde stond op dat moment 1,4 miljard kilometer van het ruimtevaartuig en Saturnus vandaan. Toen de foto gemaakt werd stond de zuidelijke Atlantische Oceaan naar Cassini toe gekeerd. Maar daarvan is op die foto niks te zien. 

Water

De afgelopen jaren vloog Cassini al rondjes om de planeet te onderzoeken. Hij ontdekte onder andere water op een van de manen van de planeet. 

Duikvlucht

Afgelopen woensdag, 26 april, begon Cassini aan de laatste fase van zijn missie waarmee hij startte in 2004. In totaal gaat Cassini 22 duikvluchten uitvoeren die best risicovol zijn. Het is namelijk niet zeker of het gebied waar hij in vliegt schoon is. NASA heeft op Twitter laten weten dat de duikvlucht succesvol is verlopen en deelde een bijzondere foto op Instagram.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Vraagtzichaf Oeps Blij Rentweg #cooooooooooollllllllllll

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps