Maan - Reuters

Ruimtevaartuig onderweg naar de maan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

3...2...1...Go! In Amerika is vannacht een ruimtevaartuig gelanceerd. De capsule gaat een ruimtereis maken van ongeveer twee maanden.

De capsule is van Israël en heet Beresheet, dat betekent: in den beginne. Als alles volgens plan gaat, wordt Israël het vierde land dat op de maan landt. Alleen Rusland (in 1959, dat toen de Sovjet-Unie heette), Amerika (in 1969) en China (in 2013) deden dat al eerder.

Aangetrokken

Het vaartuig gaat niet rechtstreeks op zijn doel af. Voordat de capsule op de maan zal landen, reist-ie miljoenen kilometers af. Het is de bedoeling dat Beresheet na meerdere rondjes om de aarde, wordt aangetrokken tot de maan. In het filmpje hieronder zie je hoe dat waarschijnlijk zal gaan.

Vaatwasser

De maanlander is ongeveer net zo groot als een vaatwasser en er zit niemand in. Wat het ding gaat doen? Foto's maken en informatie verzamelen over magnetische velden op de maan. Naast onderzoek, is het volgens een medewerker van het capsule-bedrijf de bedoeling dat kinderen in Israël meer interesse krijgen voor wetenschap. De missie heeft al zo'n 88 miljoen euro gekost.

Anderen lazen ook: Zo zag de supermaan er wereldwijd uit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook