ANP

Ruiter verdacht van gebruik stroomschokjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Chaos in de wereld van de paardensport. Daar wordt een bekende ruiter verdacht van valsspelen. En niet zomaar! De Amerikaanse Andrew Kocher zou elektrische stroomschokjes hebben gegeven aan zijn paard.

Dat blijkt uit verschillende ingezoomde foto’s. Het dier zou door de pijnlijke schokken extra hard zijn gaan rennen en springen. In zijn handen zou Kocher een geheim knopje hebben gehouden waarmee hij de schokjes kon geven. Deze schokken gingen via elektrische draden, via zijn broek naar zijn laarzen en sporen. 

Op dit plaatje zou je het geheime knopje kunnen zien:

Onzin

Kocher is een bekende ruiter en staat op nummer 71 van de wereldranglijst. Het is niet de eerste keer dat hij in het nieuws is. Eerder werd hij al beschuldigd van dieronvriendelijk gedrag nadat hij zijn paard Carollo te vaak achter elkaar zware wedstrijden liet rijden. De ruiter kreeg hier geen straf voor.

Straf?

Of hij dit keer wel gestraft gaat worden is onbekend. De Amerikaanse paardenbond en de internationale paardensportbond (FEI) gaan de zaak onderzoeken.

Anderen lazen ook: Drie tips van Britt Dekker voor een blij paard

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vindt dat die man wordt op gepakt want je geeft paarden geen schokken want prikkeldraad is ook verboden dus een paard schokken geven is ook verboden Duimomlaag

het is niet eerlijk wat hij doet maar hij moet er wel gestraft worden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.