aap

Rus probeert orang-oetan naar huis te smokkelen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Een aap als huisdier lijkt misschien leuk, maar is hartstikke verboden. Dat leek een Russische toerist op Bali even vergeten te zijn: hij probeerde een orang-oetan mee het vliegtuig in te smokkelen.

De twee-jarige orang-oetan werd gevonden in de koffer van de toerist. De rus werd betrapt toen hij door de douane wilde om op het vliegtuig naar huis te stappen. Daar werd zijn koffer onderschept en werd de aap ontdekt. Het dier lag te slapen in een rieten mand. Douanemedewerkers denken dat de man allergiepillen aan de aap heeft gegeven waardoor het dier diep in slaap was. De Rus had ook nog eens twee gekko’s en vijf hagedissen in zijn koffer zitten. 

Hieronder zie je hoe de aap werd gevonden:

Huisdier

De man vertelde dat hij de dieren had gekregen van een vriend. Deze zou ze voor omgerekend 2.600 euro hebben gekocht op een markt op het Indonesische eiland Java. De Rus had gehoopt dat hij de dieren mee naar huis kon nemen als huisdier. Gelukkig kon de douane daar een stokje voor steken. Door deze niet zo slimme actie hangt de man een celstraf van vijf jaar én een boete van 6.000 euro boven het hoofd.

Bedreigde diersoort

Alleen op de Indonesische eilanden Sumatra en Borneo kun je wilde orang-oetans vinden. Helaas wordt de diersoort ernstig bedreigd en leven er nog maar 100.000. De dieren hebben steeds minder gebieden waar ze kunnen leven, dat komt door de aanleg van palmolieplantages. Boeren vallen de dieren bijvoorbeeld aan omdat ze de apen zien als ongedierte. Ook proberen mensen de apen steeds vaker te verkopen als huisdieren.

Anderen lazen ook: Meer dan zestig schubdieren gered in Maleisië.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.