Foto: Shutterstock

In Rusland kunnen dieren een coronavaccin krijgen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een primeur in de dierenwereld: Russische dieren kunnen binnenkort een coronavaccinatie krijgen. Wetenschappers hopen dat ze in april kunnen beginnen met prikken.

Russische onderzoekers zijn al maanden bezig met de speciale prik voor dieren. Het gaat om het middel Carnivac-Cov en het is gemaakt door wetenschappers die ook al een vaccin voor mensen ontwikkelden.​ Wereldwijd zijn een paar gevallen bekend waarin dieren positief getest zijn op het virus. De wetenschappers willen de kans zo klein mogelijk maken dat dieren het virus aan mensen geven.

Militaire honden

Welke dieren als eerste aan de beurt zijn is nog niet bekend, maar het middel is getest op honden, katten, nertsen en poolvossen. Militaire honden die worden ingezet op vliegvelden en bij herdenkingsdiensten zouden sowieso een prikje moeten krijgen, vinden experts. Rusland verwacht dat veel andere landen het vaccin willen kopen. Organisaties uit Griekenland, Polen, Oostenrijk, de Verenigde Staten en Canada zouden al hebben laten weten dat ze geïnteresseerd zijn.

Anderen lazen ook: Dit is waarom je vorig jaar zoveel rijst at.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps