IKEA Rusland

Russen in de rij voor laatste dag IKEA

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Meterslange rijen gisteren bij de 17 IKEA-winkels in Rusland. Russen wilden nog snel iets kopen, want vanaf vandaag zijn alle IKEA-winkels daar dicht. 

Voor de Russen was het gisteren de laatste kans een meubel met schroefjes te scoren bij de IKEA. Want vanaf vandaag zijn alle 17 winkels en 3 fabrieken dicht. Op de website van IKEA staat dat het bedrijf dit doet omdat het niet achter de Russische oorlog in Oekraïne staat. 

Meer bedrijven weg
IKEA is niet de enige. Ook H&M besloot haar kledingwinkels in Rusland te sluiten. Apple verkoopt er geen Iphones meer en heeft betalen via Apple Pay gestopt. Dat doen ze ook omdat het nu lastiger is om spullen van en naar Rusland te krijgen door de sancties. 

Verzwakken
Veel landen hebben sancties, economische straffen dus, opgelegd aan Rusland. Ze willen president Poetin en de Russische economie raken omdat hij een oorlog is begonnen in Oekraïne. Maar de gewone Russische mensen en kinderen voelen het ook. Ze zien dat hun geld elke dag minder waard is. Nog een keer naar de IKEA dan maar, want een meubelstuk met schroefjes verdampt in ieder geval niet.

Anderen lazen ook: Wat zijn sancties en hoe werken ze?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook