Foto: Reuters

Russische politicus in ziekenhuis na 'gif in thee'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Het lijkt zo uit een spannende film te komen. De Russische politicus Aleksej Navalny ligt in het ziekenhuis. Volgens zijn woordvoerder zat er gif in zijn thee.

Die thee zou hij hebben gedronken vlak voor hij naar Moskou vloog. De politicus ligt nu in coma in het ziekenhuis. Of hij ook echt is vergiftigd is nog niet zeker. De dokters in het ziekenhuis zeggen dat er geen sporen van gif zijn gevonden. Maar de vrouw en medewerkers van Aleksej Navalny geloven dat niet. Ze denken dat de artsen niet alles willen vertellen.

Tegenstander Poetin

Aleksej Navalny wordt ook wel de belangrijkste tegenstander van Poetin genoemd. Het gebeurde in de afgelopen jaren vaker dat tegenstanders van president Poetin zijn vergiftigd. Daarom wordt gedacht dat Navalny hier ook slachtoffer van is geworden. 

Eerder vergiftigd?

Vorig jaar werd Navalny ook al opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de dokters had hij een allergische reactie, maar de politicus is er zelf van overtuigd dat hij toen ook vergiftigd is. Al jaren organiseert hij demonstraties tegen de Russische president en sinds een aantal jaar is hij ook zijn politieke tegenstander. Tijdens acties tegen Poetin, werd Navalny al zeker dertien keer opgepakt.

Anderen lazen ook: Wist jij dit al over Rusland? 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps