Foto AFP

Russische TikTokkers steunen opgesloten Navalny

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Russische TikTokkers komen massaal in actie voor de Russische politicus Aleksej Navalny. Die zit in een Russische cel. 

Eerst even de vraag: wie is Navalny? Hij is dé politieke tegenstander van Poetin. Hij organiseerde vaak demonstraties tegen de Russische president, terwijl dat niet mag in Rusland. Hij vindt dat Poetin het volk bedondert. Vorige zomer belandde Navalny in het ziekenhuis. Navalny’s team zei dat het team van Poetin gif in zijn thee had gedaan. Maar die ontkenden dat. Navalny werd naar Duitsland gebracht, waar artsen ontdekten dat hij toch was vergiftigd.

Vechten voor zijn land

Afgelopen weekend keerde Navalny terug naar Moskou, omdat hij wil vechten voor zijn land. Meteen na de landing werd hij opgepakt. Een gevangenisstraf hangt boven zijn hoofd. Sinds de arrestatie van Navalny is er veel kritiek van verschillende wereldleiders. En nu laten dus ook Russische TikTokkers van zich horen. Ze roepen mensen op om te demonstreren tegen de Russische regering. 

Poetin-portet van de muur

Een video die vaak gedeeld wordt, is die van een meisje dat een portret van president Poetin in haar schoolklas van de muur haalt. En ook sommige politie-agenten nemen het op voor Navalny. Ondertussen heeft de Russische regering TikTok gevraagd om de video's weg te halen.


Anderen lazen ook: Russische politicus in ziekenhuis na 'gif in thee'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook