ANP

Rutte over relschoppers: ‘Wat bezielt deze mensen?’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Het was een onrustig weekend. Op meerdere plekken in Nederland braken zondag rellen uit na acties tegen de avondklok. Premier Rutte is erg boos op de relschoppers.

De rellende jongeren zeiden actie te voeren tegen de avondklok, maar gebruikten hierbij veel geweld. Zo werd in Enschede een ziekenhuis bekogeld met stenen en werd in Eindhoven het station vernield. Ook in Den Haag, Venlo, Helmond, Breda, Arnhem, Apeldoorn, Tilburg en op Urk liep het uit de hand. Politieagenten die de acties wilde beëindigen werden aangevallen door de boze menigte.

Boos

Minister-president Rutte is erg boos op de relschoppers. 'Het is onacceptabel', zei hij vandaag tegen journalisten. 'Wat bezielt deze mensen?' Rutte zegt dat de rellen niets meer te maken hebben met actie voeren. Hij noemt het 'crimineel geweld'. Daarom vindt hij het goed dat de politie de menigte hard heeft aangepakt. 

Avondklok

Dit weekend ging voor het eerst de nieuwe avondklok in. Volgens Rutte heeft bijna heel Nederland zich hier netjes aan gehouden. Hij is dan ook niet van plan om de maatregel na het geweld te veranderen. ‘De avondklok blijft nodig’, liet hij weten. ‘Het is het virus dat ons de vrijheid beneemt.’

Op station Eindhoven werden auto's en fietsen in de brand gestoken:

ANP

Anderen lazen ook: 5x dit wist je vast nog niet over de avondklok.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook