Trevifontein

Ruzie over geluksmuntjes in beroemde fontein in Rome

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

In de Italiaanse hoofdstad Rome staat een grote fontein: de Trevi-fontein. Toeristen van over de hele wereld nemen er foto's, doen een wens en gooien tegelijkertijd een muntje in het water. Over wat er met al die geldstukken moet gebeuren is nu ruzie.

Voor toeristen in Rome is de Trevi-fontein, met beelden van zeegoden en gevleugelde paarden, dé plek om een romantische wens te doen.

Terug naar Rome

Die wens kun je niet zomaar doen, je moet je wel aan een paar regels houden. Wil je bijvoorbeeld ooit terugkeren naar Rome? Dan moet je je ogen dichtdoen, met je rug naar de fontein gaan staan en met je rechterhand over je linkerschouder een muntje in het water gooien.

Hoop je je geliefde in Rome te ontmoeten? Gooi dan twee muntjes. Wie toe is aan een huwelijk - of een scheiding - zou het beste drie muntjes kunnen gooien. 

Ruzie

Jaarlijks vist de gemeente zo'n 1,5 miljoen euro uit het water. Tot nu toe ging dat geld naar goede doelen voor arme mensen. 

De burgemeester van Rome vindt nu dat het geld beter gebruikt kan worden voor het opknappen van straten en gebouwen in de stad. De directeur van het goede doel is boos. Hij zegt dat de armen de dupe worden. Hij hoopt daarom dat het plan niet doorgaat. Trevi fonteinMedewerkers van de gemeente verzamelen het geld

Anderen lazen ook: Gigantische veel hagel in Rome.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook