Saba laat 15 miljoen tijgermuggen los

Saba laat 15 miljoen tijgermuggen los

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

De tijgermug is een naar beestje. Deze mug deelt niet alleen jeukende bulten uit, maar verspreidt ook gevaarlijke ziektes. Tenminste, de vrouwtjes. Op het eiland Saba hebben ze daar nu iets op gevonden. Vijftien miljoen mannenmuggen gaan het daar opnemen tegen de vrouwenmuggen!

Niets zo irritant als een zoemende mug die je eerst wakker houdt en je vervolgens een jeukende bult bezorgt. Maar het kan echter erger en dat weten ze op het eiland Saba. Op dit kleine Nederlandse eiland in het Caribisch gebied zoemen tijgermuggen rond. Sommigen dragen virussen bij zich waar je heel ziek van kunt worden.

Saba laat 15 miljoen tijgermuggen los

Aangepaste muggen

Weg met die vrouwelijke tijgermug dus, vinden ze op Saba. En daar moeten speciale mannetjesmuggen voor zorgen. Deze mannetjes zijn door Britse wetenschappers zo aangepast, dat er uiteindelijk geen nieuwe muggen meer geboren kunnen worden. De bedoeling is dat elke maand een miljoen aangepaste muggen worden vrijgelaten. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Het is dus nog even afwachten wie dit gevecht gaat winnen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Komt er een vertaalmachine voor honden en katten? of Speciale tentoonstelling voor aap-kunstenaars.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps