Stelling wk 50-2019- banaankunst

Sandra over banaankunst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Een schilderij? Kunst. Een beeld? Ook kunst. Waarschijnlijk zijn we het daar allemaal over eens. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van een fotoserie, dansvoorstelling of poëzie? Kunst kan echt van alles zijn: iets bijzonders, iets moois of iets wat interessant is om naar te kijken, naar te luisteren of te lezen. Toch lijken de meningen daarover te verschillen. Want een banaan die met tape aan de muur is geplakt, is dat nou óók kunst? Veel mensen vinden van niet. Het stukje fruit is dan ook niet een heel ingewikkelde creatie. Toch werd het al meerdere keren verkocht voor 120.000 tot 150.000 dollar per stuk. Hartstikke serieuze kunst!

Nieuwe banaan

Deze banaankunst van Maurizio Cattelan is nu te zien op een beurs in de Amerikaanse stad Miami. En naast de vraag of het nou kunst was of niet, was er dit weekend nog meer gedoe over. Een andere kunstenaar gaf er namelijk zijn eigen draai aan. Hij trok het fruit van de muur, werkte het naar binnen en filmde alles. Hungy Artist (hongerige artiest) zo noemde hij de beelden. Kunst over kunst, dat is nog eens kunst! Gelukkig is het herstellen van Comedian, zo heet het werk, een koud kunstje en hangt er inmiddels weer een nieuw exemplaar aan de muur.

Stelling: Een banaan kan ook kunst zijn.

Meija (9): oneensMeija

‘Een echte banaan vind ik eigenlijk niet zo geschikt als kunst. Er zijn mensen in arme landen die het graag zouden willen eten denk ik. En een banaan kan ook gaan schimmelen. Ik zou voor ander materiaal kiezen, plastic of hout bijvoorbeeld.’

 

Pleunie (8): oneensPleunie

‘Ik vind het maar raar. Een banaan aan de muur hangen, dat kan toch iedereen? Ik vind het niet bijzonder en daarom geen kunst. Wat dan wel kunst is? Een schilderij van een zonnebloem, want dat is heel lastig om na te maken.’

En wat vind jij van de stelling? Laat het ons hieronder weten: 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

eens want je kan van bananen puree kunst maken

Ik vind het maar vreemd een banaan kunst noemen iedereen kan dat en het is niet zo speciaal want wij eten toch ook gewoon een banaan en dat is toch ook niet zo speciaal ik vind het maar dom gedoe een banaan kunst noemen en ik vind het helemaal niet raarp aals iemand die banaan opeet het is toch fruit? Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Vind ik ook!!!!!

Ik vind het op deze manier raar maar je kan er wel kunst mee maken
Bijv. Als je er mooi in kunt tekenen is dat volgens mij kunst

Eens Kunst hoeft niet per se een mooi geschilderd schilderij te zijn kunst is iets wat iedereen op de aarde inspireert en natuurlijk kan een banaan op de muur ook kunst zijn !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.