Stelling Sandra over beroemde namen

Sandra over beroemde namen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Stel je voor… je bent groot fan van een bekende sporter of acteur. Je volgt jouw idool op de voet, weet alles over hem of haar en je slaapkamer hangt vol met handtekeningen en selfies. Voor superfans zoals Daniel (16) uit Noorwegen is dat niet genoeg. Hij besloot om zijn hele naam te veranderen in die van zijn grote voorbeeld, voetballer Lionel Messi. Deze zomer werd zijn nieuwe naam goedgekeurd.

Onhandig

Het is niet zomaar geregeld en het is ook best prijzig, maar je kunt je naam veranderen als je dat per se wilt. In sommige gevallen heel handig. Als je bijvoorbeeld Poepjes als achternaam hebt. Maar in de situatie van Daniel (uh… Lionel Messi) vind ik het een beetje vreemd. Wat nou als meer fans dat gaan doen? Dan lopen er binnenkort honderden Max Verstappens, Ariana Grande’s en dus Lionel Messi’s rond. Heel onhandig als er een stuk of zes Messi’s en Ronaldo’s op het veld staan. Wie scoorde er precies? En wie moet er nou wisselen? Help!

Stelling: Het gaat te ver om dezelfde naam te nemen als je idool.

Nova (10) OneensNova

‘Ik vind dat het moet kunnen. Maar alleen als er een grens wordt afgesproken, zodat niet iedereen straks hetzelfde heet. Dat lijkt me heel onhandig. Ik zou zelf nooit mijn naam veranderen. Ik vind Nova leuk en ik ben ook niet groot fan van iemand.’

Lies (9) EensLies

‘Ik snap dat je alles van je idool wilt hebben. Maar je naam veranderen, vind ik heel raar. Ik ben zelf fan van Billie Eilish. Dat vind ik een leuke naam, maar vooral omdat-ie zo uniek is. Daarom zou ik ook nooit zo willen heten. En ik ben best blij met mijn eigen naam.’

Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het erg leuk als je fan bent van een idool. En de zelfde naam
hebben super toch? Vind ik wel maar ik ben blij met mijn eigen naam! Blij Blij Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Ik vind dat je best de naam van je idool voor dingen mag gebruiken maar echt veranderen gaat wel te ver.ik ben Zelf van Ariana grande en Alvin seville en nog wat anderen fan !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.