stelling

Sandra over carnaval

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Gekke kostuums, kleurige pruiken, veel schmink, meters serpentine en… de polonaise! Over een paar weken is het carnaval en staat vooral het zuiden van Nederland weer een paar dagen flink op z’n kop. Meestal verschuiven zuidelijke scholen de voorjaarsvakantie een weekje zodat het vrolijke verkleedfeest in de schoolvakantie valt. Maar val je net in een andere vakantieregio? Dan heb je mooi pech.

Vrije dagen

Actievoerders vinden daarom dat iedereen (en dus ook alle werkende volwassenen) vrij moeten zijn tijdens carnaval. Net als bijvoorbeeld tijdens Kerstmis, Pasen en Koningsdag. Met een handtekeningenactie proberen de actievoerders ervoor te zorgen dat carnavalsmaandag en -dinsdag uiteindelijk twee officiële vrije dagen worden. Zodat iedereen die het feest wil vieren, dat ook kan doen.

Overdreven

Een goedbedoelde actie, maar wel een beetje overdreven als je het mij vraagt. Want wat hebben mensen in provincies zoals Groningen en Friesland nou met het carnavalsfeest? Juist, niet zo veel. Ik vind het daarom veel logischer om alleen de liefhebbers in het zuiden van het land vrij te geven. Veel plezier met hossen!

stelling

Stelling: Geef alleen het zuiden van Nederland vrij tijdens carnaval.

Aniek (11): Eens

Aniek

‘Goed idee! Naar school gaan en carnaval vieren gaat niet samen. Ik vier zelf ook carnaval en vind het veel fijner als ik dan geen school heb. Maar ik kan me wel voorstellen dat de rest van Nederland ook vrij wil zijn. Misschien als zij een keer een feest hebben dat wij niet vieren?’

Luuk (10): OneensLuuk

‘Ik vind het niet eerlijk als alleen het zuiden vrij krijgt tijdens carnaval. De rest kan toch ook gewoon vrij zijn? Als je hard werkt, zijn twee extra vrije dagen wel fijn. Als je dan geen carnaval viert, kun je bijvoorbeeld lekker luieren op de bank.’

Laat je ons weten of jij het eens bent met de stelling?

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Janine over verjaardagsfeestjes of een van onze andere stellingen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dat iedereen carnaval moet kunnen vieren. iedereen verdient het. want het is heel leuk!

natuurlijk zijn er ook carnaval-fans in Friesland en Groningen! en als die mensen in het noorden dan geen vrij krijgen, geef ze dan op z'n minst een extra studiedag ofzo, want iedereen in Nederland is gelijk en moet dus evenveel lesuren/werkuren (noem je dat zo???) per jaar krijgen, vooral de kinderen, toch???

ik vind dat iedereen vrij moet krijgen met caneval want het is een heel leuk en tof feest Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.