Stelling
Stelling

Sandra over eieren eten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Heb je een leuke vakantie gehad? Een heleboel kippenboeren niet. Zij hadden een rotzomer, want er zat gif in hun eieren. Dat kwam door een schoonmaakmiddel dat ze voor hun stallen gebruikten. Veel boerderijen moesten daardoor dicht en miljoenen eieren werden vernietigd.

Boeren helpen

Het is de hoogste tijd om de getroffen boeren een handje te helpen, vind ik. Het probleem met de giftige eieren is gelukkig weer voorbij maar het gedoe heeft voor enorme problemen gezorgd. Al die eieren die niet verkocht konden worden en het gifvrij maken van de stallen heeft heel veel geld gekost: wel meer dan dertig miljoen euro.

Ontbijten met ei

Een heleboel mensen waren de afgelopen weken voorzichtig met het eten – en dus kopen – van eieren. Veel mensen kozen ervoor even niet te ontbijten met een gekookt eitje. En ook een zelfgebakken cake of taart zat er niet in. Inmiddels durft bijna iedereen wel weer eieren te eten. Dat is natuurlijk fijn nieuws voor de kippenboeren, maar dat lost hun geldproblemen nog niet helemaal op.

Wat waarschijnlijk wel helpt: méér eieren eten! Hoe meer eieren wij kopen, hoe meer geld zij verdienen. Bak dus dit weekend eens een extra eitje of taart…
 

Stelling: Mensen moeten meer eieren eten om boeren te helpen.

evy

Evy (10): Oneens


‘Als je boeren wil helpen, kan dat ook op andere manieren. Je kunt ze bijvoorbeeld geld geven. Behalve als je heel erg van eieren houdt natuurlijk. Maar ik vind dat je mensen niet kunt dwingen om nu meer eieren te eten.’
 

Jens (9): Oneens

 

Jens

‘Ik vind het niet nodig, want boeren kunnen ook extra geld verdienen door andere dingen te verkopen. Planten, groeten en fruit bijvoorbeeld. Mensen moeten niet opeens veel meer eieren eten, want te veel eieren is niet gezond.’

Wat vind jij? Geef hier je mening!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Eten we straks alleen nog nepvlees? of Waarom je juist wel uit je neus moet eten.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik v ind het raar je wordt er heeeeeeeeel ziekjes van en zo

Je hoeft niet perce te help want toen boeren veel eieren verkocht hadden ze niet goedkoop gemakt. dus je ben niet verplicht om veeeeel eieren te koop

ik vint dat je niet mensen moet dwingen om je geld uit te geven voor aleen maar eieren .je kan natuurlijk geld geven aan boeren .omdat ze miljoenen euro uit heben gegeven om die eieren te vernietege.maar veel eieren is niet gezond.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.