Stelling

Sandra over irritant gepraat en gekraak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Praten tijdens een concert. Een heleboel bezoekers ergeren zich aan mensen die dat doen. Vooral als je zelf wél goed op wil letten is het hartstikke irritant. Maar wat doe je ertegen? Vraag je of mensen stiller willen doen of negeer je het gepraat? Bezoekers van Paard (een concertzaal in Den Haag) hadden zoveel last van mensen die hun mond niet konden houden, dat er een andere oplossing werd bedacht: lolly’s!

Sssssssst!

Praten met een lolly in je mond, dat gaat natuurlijk niet. Het snoepgoed met daarop een toepasselijk ‘sssssst-plaatje’ wordt gratis uitgedeeld aan bezoekers. De actie is een groot succes: meer dan twintig andere concertzalen in Nederland gaan de lolly’s nu weggeven. Ik vind het een supergoed idee. Niet alleen handig bij concerten als je het mij vraagt. Het zou ook perfect zijn in de bioscoop tegen al dat gegrabbel, geknaag en gekraak van popcorn-eters. Dat vind ik zelf nóg irritanter dan gepraat tijdens een voorstelling. 

 

Eva (11): oneensEva

‘Popcorn hoort er gewoon bij als je naar de bioscoop gaat. Je weet van tevoren al dat er mensen zijn die het eten én dat je dat hoort. Als je er last van hebt, kun je toch vragen of het iets zachter mag? Dan kan iedereen zelf weten of-ie popcorn of lolly’s neemt bij de film.’

Roumaissa (9): eensRoumaissa

‘Ik vind het een goed idee. Ik heb er zelf soms ook wel last van. Niet alleen van het geluid, maar ook omdat sommigen met popcorn gooien. Als iedereen in de zaal een lolly heeft, kunnen alle mensen goed opletten. En het is nog lekker ook. Mijn favoriete smaak is cola.’

Anderen lazen ook: 'Teksten oefenen vind ik het leukst aan acteren.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

veeeeeeeeeeeeeeel liever popcorn het is gewoon lekker!!!!

Het is wel een goed idee maar popcorn weg in alle bioscoopen in Nederland dat weer niet

Ik haat lollies, je moet er ook rekening mee houden dat niet iedereen jouw smaak heeft. Het is beter als ze gewoon meer verschillende dingen verkopen.

Roumaissa lijkt best wel op een meisje uit m'n klas... Oeps Blij Juichen

Oneens popcorn hoort bij een film en is hartstikke lekker !!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.