Joggingbroeken

Sandra over joggingbroeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Broeken zijn er in alle soorten, maar geen enkele is zo zacht en zit zo lekker los als een joggingbroek. Geen wonder dat veel mensen het kledingstuk steeds vaker uit de kast trekken, ook als er niet gesport gaat worden. Thuis op de bank? Joggingbroek aan. Even naar de supermarkt? Joggingbroek aan. Naar school? Joggingbroek aan.

Verboden

Maar dat laatste kunnen leerlingen van een school in de Duitse stad Rottenburg vergeten. Sinds kort is de joggingbroek daar hartstikke verboden. Volgens de directeur is het belangrijk dat je er op school anders uitziet dan in je vrije tijd. En daar heeft-ie gelijk in, vind ik. Want zeg eens eerlijk: met zo’n zachte, losse relaxbroek aan, heb je toch helemaal geen zin om ingewikkelde sommen te maken of om te zwoegen op spelling? Dan zit je véél liever thuis op de bank met de nieuwste Kidsweek in je handen.

Foutjes

Logisch! Want als je té ontspannen bent op school, is de kans op slordigheids-foutjes ook groter. Het lijkt mij daarom een goed idee om de Duitse kledingregel ook in Nederland in te voeren. Dus huppakee, in een gewone broek naar school. Dan kun je daarna alsnog een joggingbroek aantrekken. Om op de bank te liggen, of vooruit… om naar voetbal- of hockeytraining te gaan.

Stelling: Joggingbroeken moeten verboden worden op school.

Britta

Britta (10): oneens

'Ik vind dat een verbod te ver gaat. Ik kan me wel voorstellen dat je je meer ontspannen voelt in een joggingbroek. Als het te erg is, moet een leraar daar gewoon iets van zeggen. Zelf doe ik alleen een joggingbroek aan als ik ga sporten.'
 

Anneloes (10): oneens

Anneloes

'Ik ga soms in een joggingbroek naar school. Daar heeft echt niemand iets op tegen, hoor. Ik kan me er zelfs beter door concentreren. Andere broeken zitten niet altijd even lekker en daar raak ik dan soms een beetje door afgeleid.'

We zijn ook benieuwd naar wat jij van de stelling vindt. Laat het hieronder weten: 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben oneens omdat het te ver gaat misschien 1 of 2 keer kan toch wel

Oneens, omdat iedereen mag weten wat hij aandoet.

Ik ben het oneens omdat het bijna hetzelfde is

Ik ben het oneens, omdat ik me kan voorstellen dat je het aan doet en ik vind het comfortabel. Ik kan me voorstellen dat de leraar het niet leuk vindt, maar verbieden gaat volgensmij wel één stap te ver.

Oneens want mijn lievelingsbroeken zijn joggingbroeken

Hartstikke oneens, ik zou van school afgaan als ik niet meer in kleding naar school mocht waarin ik me lekker voel

Oneens. Als je gaat joggen rent het niet lekker in een spijkerbroek. Een joggingbroek is in die zin veel flexibeler.

Ik vind dat het op de basis school nog wel kan, omdat je dan nog wat jonger bent. En jonger ben je meestal iets slordiger. Op de middelbare school ben je al wel wat ouder. Als je ouder bent vind ik dat je je netter moet gedragen.

Ik vind een verbod wel een beetje overdreven maar ik snap het ook wel weer.... je hebt als je een joggingsbroek aan hebt minder fut

oneens ik kan me beter concentreren als ik in een jogging broek zit omdat dan voel ik me veel fijner.

Oneens, want iedereen mag zelf weten wat hij draagt, zolang het maar niet te veel afleidt voor de andere kinderen.

Ik vind het oneens, want ik kom ook wel eens in mijn joggingbroek naar school als ik moe ben of me niet zo lekker voel.

Soms zit een normale broek niet lekker ik vind het verbod te ver gaan ik doe het soms voor school aan maar meestal voor het sporten

eens. als je valt in een joggingbroek dan zit er meteen een scheur in

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.