Stelling Kidsweek

Sandra over kinderchampagne

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Het bubbelt, smaakt zoet en - heel belangrijk - er zit geen alcohol in. Ik heb het over kinderchampagne. Een feestdrankje dat meestal uit de kast wordt gehaald als er iets te vieren valt. Zwemdiploma gehaald? Over naar de volgende groep? Of zijn je (groot)ouders zoveel jaar getrouwd? Proosten met bubbels maakt het allemaal net iets feestelijker.

Verboden

Een leuke manier om iets te vieren, denk je misschien. Maar in Litouwen vinden ze van niet, daar is het feestdrankje nu verboden. De regering van dat land denkt dat als kinderen kinderchampagne drinken, ze het normaal gaan vinden om later champagne met alcohol te drinken. En dat wil Litouwen juist niet aanmoedigen. Ik snap het idee, maar is het niet een beetje overdreven? Ik denk namelijk dat jullie heus wel weten dat alcohol niet goed voor je is. In Nederland zijn er ook al voorstanders van zo’n verbod. Maar of het er nou ooit komt of niet... proost! Op weer een gloednieuwe Kidsweek.

Stelling: Kinderchampagne verbieden gaat te ver.

Dorus (10) Eens

Dorus Lans

‘Ik lust het niet, maar kinderchampagne is eigenlijk gewoon appelsap met prik. Het smaakt volgens mij ook heel anders dan gewone champagne. En ik denk dat het verbod kinderen juist aanmoedigt om later champagne te gaan drinken, want dan mogen ze eindelijk.’

Eline (10) Eens

Eline

‘Wat een gekke regel! Ik vind ook niet dat een land zoiets moet bepalen. Als kinderen het van hun ouders mogen, dan is het toch goed? Ik heb twee jaar geleden met oud en nieuw een keer kinderchampagne gedronken. Maar ik vond het vies, want ik hou niet van prik en bubbels.’

Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten.

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Je mag toch ook cola drinken? Warom dan geen kinderchamagne!

Ik vind dat je dat zelf mag bepalen! Duimomlaag

Ik vindt het een heel slecht verbod

Eens want inderdaad het gaat mensen juist aanmoedigen het later te drinken want dan mogen ze eindelijk, en als kinderen bijvoorbeeld een slaapfeestje houden dan hebben ze geen leuk drankje, zonder het verbod wel!

belachelijk wat is het probleem een beetje suiker of wat

belachelik jammer

ik vindt het super!!! stom

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.