stelling Sandra

Sandra over lampen uit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Vergeet jij soms om het licht in je slaapkamer uit te doen? Of laat je de computer of televisie onnodig aan staan? Dan ben je niet de enige, maar het is niet zo goed voor het milieu. Lampen en apparaten verbruiken energie. En hoe meer energie mensen verbruiken (of verspillen), hoe slechter dat voor de aarde is.

In het donker

Om even stil te staan bij de toekomst van onze planeet, deden mensen over de hele wereld daarom zaterdag een uur lang het licht uit. Earth Hour, heet deze jaarlijkse actie. De Eiffeltoren in Parijs, een beroemde wolkenkrabber in New York en de Erasmusbrug in Rotterdam: overal gingen de lampen uit. Ook zaten veel mensen thuis in het donker.

Niet genoeg

Een goede actie, maar moeten we niet veel meer doen voor het milieu? Natuurlijk is het zo dat alle kleine beetjes helpen. En dat één keer per jaar nog altijd meer is dan helemaal nooit. Maar als we de aarde echt willen helpen, is dat niet genoeg! Daarom vind ik dat we niet elk jaar, maar wel elke dag één uur zonder licht kunnen. Lampen uit, kaarsjes aan!

Stelling: We moeten elke dag een Earth Hour houden!

hannah

Hannah (9): oneens

‘Elke dag een uur vind ik wel een beetje overdreven. Dan kun je veel dingen niet doen, zoals bijvoorbeeld televisie kijken. Want ook dat kost natuurlijk energie. Maar misschien kan de actie wel één keer per maand of een paar keer per jaar?’

Ted (11): eens

Ted

 

‘Als iedereen meedoet, denk ik dat we de aarde echt helpen. En je kunt toch gewoon kaarsen aansteken? Mensen beseffen dan misschien dat het niet goed is om zomaar een lamp aan te laten. Als ik wegga van huis, kijk ik altijd of alle lampen uit zijn.’

Ben jij het met Sandra haar stelling eens of oneens? Laat het hieronder weten:

Anderen lazen ook: Beter voor de aarde zorgen? Dat doe je zo! 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben het er wel mee eens. Overdag zou het best kunnen. Want dan schijnt de zon. Maar s' avonds zou ik het onhandig vinden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.