Stelling - Foto: Rolf Rosing

Sandra over minder dagen naar school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Wat gebeurt er als jouw juf of meester ziek is? Komt er dan een invaller? Op veel scholen lukt dat niet altijd door een tekort aan leraren. Ook in Zaanstad zorgt dit nu voor problemen. Ruim vijftig scholen in die gemeente hebben daar nu een plan voor bedacht. Als er niet genoeg leraren zijn, wordt de schoolweek voor de hele school tijdelijk ingekort tot vier dagen. Ik zou het dan wel weten: niet eindeloos op zondag in de rij voor mijn favoriete achtbaan maar gewoon doorlopen op een stille doordeweekse dag! 

Leraren verdelen

Natuurlijk is het gek dat je dan vier in plaats van vijf dagen naar school hoeft. Maar ik vind het wel een goed idee. Wat moeten scholen anders? Alleen die ene klas waarvan de juf of meester opeens ziek is naar huis sturen? Dat is niet eerlijk. Het lijkt mij dan beter om de leraren die er wél zijn tijdelijk te ‘verdelen’ over alle groepen. Zo heeft iedereen een dag extra weekend. Totdat iedereen weer beter is.

Luca (10): oneensMeedenklezer Luca

‘Een dag extra vrij is niet handig, want dan komen veel ouders die werken in de problemen. Misschien kunnen ouders die wel tijd hebben invallen als er lerarentekort is? Mijn moeder is juf en heeft vorig jaar een keer lesgegeven omdat mijn leraar even ergens naartoe moest.’

Sterre (11): eensMeedenklezer Sterre

‘Ik vind een schoolweek van vier dagen wel een goed idee, maar het mag niet te lang duren. Dan mis je gewoon te veel. En als een leraar heel lang ziek is kunnen sommige juffen en meesters die niet alle dagen op school zijn, ook even meer gaan werken natuurlijk.’

Anderen lazen ook: Laurent (8) gaat naar de universiteit.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

somigge scholen kunnen het wel maar sommigge niet dus licht ook aan de leeraren of ze dat willen en ze kunnen altijd nog de ouders om hulp voor de vierdaagse

dat is niet leuk

Ik vind het wel een goed idee mar dan moeten de andere dagen wel wat langer zijn zodat je wel genoeg leert.

Oneens, bij ons op school lopen de kinderen al genoeg achter met de lessen Duimomlaag

Nee omdat je gewoon verplicht 5 dagen naar school
Vraagtzichaf Vraagtzichaf

JAA WIE WIL DAT NOU NIIEEETT!!!! Juichen Juichen

JAA DAT MOOEEETT Juichen Juichen Juichen Juichen LOL

Ik vind dat het gewoon moet ophouden dit kan gewoon niet .
Iedereen is leerplicht en als leraren ziek zijn en er geen lessen gegeven worden is het over een paar jaar dat er geen leraren zijn omdat je niks geleerd hebt .
Als leeraren ziek zijn mischien kan er een juf van de abdere klas even 5 minuten terwijl haar of hem klas werkt werkbladen ofzo uitdelen.
Liefst sosa

Eens
Want je hebt dan niet meer zo veel huiswerk te maken.
En huiswerk is jeust niet leuk om te maken. Dus dat vind ik wel heel erg stooooooooom!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.