stelling sandra

Sandra over Nederlandse muziek op de radio

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het ermee eens of oneens en waarom?

Thuis, thuis en nog eens (langer) ... thuis. Jij maakt er jouw schoolopdrachten en wij van Kidsweek maken er nieuwe kranten. Dat werken vanuit huis lukt trouwens niet met alle beroepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kappers of koks? En ook muzikanten verdienen tijdens deze coronacrisis ineens veel minder. Want optreden voor publiek, dat zit er niet in.

Geld verdienen

Om ervoor te zorgen dat artiesten niet op een houtje hoeven bijten, vraagt Buma/Stemra (de organisatie die opkomt voor Nederlandse muzikanten) aan radiozenders om alleen nog nummers van Nederlandse zangers en zangeressen te draaien. Het zit zo. Als een radio-dj een liedje opzet, dan krijgen de makers betaald. Hoeveel geld het oplevert, heeft onder andere te maken met of hij of zij zelf de tekst heeft geschreven en het aantal luisteraars van de radiozender. Maar één ding is zeker: hoe vaker een liedje op de radio komt, hoe meer een artiest verdient.

Ook Billie en Bieber

Een lief idee van Buma/Stemra, want zo krijgen Maan, Snelle, Lil’ Kleine, Davina Michelle en alle anderen toch geld op hun rekening. Maar wat nou als je fan bent van Ariana Grande, Billie Eilish of Justin Bieber? Precies, dan wil je hun liedjes horen! Als je het aan mij vraagt steunen we de artiesten in Nederland door hun liedjes heel veel te laten horen. Maar af en toe een hit uit het buitenland… dat moet ook kunnen!

Stelling: Alleen maar muziek uit Nederland op de radio gaat te ver.

Joaquim (10): eens

‘Het is goed om te helpen, maar het is oneerlijk voor mensen met een ander beroep die nu ook minder verdienen. Sommige liedjes van Nederlandse artiesten vind ik leuk, zoals Duurt te lang van Davina Michelle, maar ik wil ook buitenlandse muziek horen.’

Karlijn (9): oneens

‘Nederlandse artiesten moeten ook rekeningen betalen, dus ik vind het een goed idee om ze te steunen. Ik denk dat het mensen ook vrolijk maakt als ze alleen maar muziek horen uit hun eigen land. Mijn lievelingsliedje is Kermis in de hel van Jack Poels.’

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Laat het hieronder weten!

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Vraagtzichaf waarom zijn er te weinig moppen?

Ik ben het eens met de stelling, ik zit helemaal niet te wachten op allemaal André Hazes! Vraagtzichaf Zelf ben ik fan van Ariana Grande, dus dat wil ik gewoon horen!!
Groetjes Nina

Ik vind de muziek uit amerika wel leuker maar ik steun Nederlandse artiesten ook Vraagtzichaf

Misschien komt iemands lievelingsliedje niet uit Nederland en dan kan diegene het niet op de radio luisteren Duimomhoog

Eens ik zelf hou veel van buitelandse muziek zoals Ariana grande of justin Bieber daarom is af en toe Engelse muziek ook leuk.

Ik vind muziek van maan leuk maar Ariana grande ook dus ik denk dat er ook Buitelandse nummers moeten komen

Er moet K-pop muziek komen naar Nederland!

ik vind ook dat er k-pop muziek moet komen Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.