Stelling

Sandra over rappen over wapens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Rappers maken nummers over van alles en nog wat, maar niet elk onderwerp is even geschikt. Dat vindt Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam. Hij vraagt ze om te stoppen met het maken van muziek over wapens en geweld. Volgens hem geven rappers kinderen daarmee het slechte voorbeeld. Zo laten ze soms zien dat het cool is om een wapen te hebben of zelfs te gebruiken, zegt hij. Eén van hen is Famke Louise. Het nummer Lit dat ze met rapper LouiVos maakte, begint met: ‘Ga je me neerschieten?’ Ook in de videoclip zijn wapens te zien. De burgemeester heeft rappers uitgenodigd om erover te komen praten.

Fout voorbeeld

Natuurlijk, artiesten mogen zelf weten waar hun eigen muziek (en videoclip) over gaat. Maar je wilt toch niet het verkeerde voorbeeld geven? En… er blijft nog zo veel over waar je dan wél muziek over kunt maken. Rappers hebben veel jonge fans en daar moeten ze echt rekening mee houden, vind ik. En daarom begrijp ik de burgemeester goed. Want het klinkt heel logisch: hoe vaker je wapens ziet of erover hoort, hoe normaler je de gevaarlijke apparaten misschien wel gaat vinden. Niet de bedoeling, toch?

Stelling: Rappers moeten het goede voorbeeld geven.

Hannah

Hannah (9): Eens

‘Het is niet goed als kinderen zoiets na gaan doen. Daarom vind ik dat rappers het niet over wapens moeten hebben. Eigenlijk vind ik dat er meer regels moeten komen, want schelden kan ook echt niet. En dat doen ze wel heel veel.’

Arwen (9): Oneens

Arwen

‘Ik vind dat ze zelf mogen bepalen waar ze over rappen, zolang het maar geen scheldwoorden zijn. Wapens vind ik niet zo erg, want rappers moeten het bijvoorbeeld ook over de oorlog kunnen hebben. Of ik zelf weleens naar rapmuziek luister? Ja, naar Ronnie Flex.’

We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar wat jij van deze stelling vindt. Laat het hieronder weten:

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben het er mee eens dat je niet mag reppen over wapens omdat dat niet het goede voorbeeld is. Wapens zijn oorlogstuig.

IK BEN HET ERMEE EENS WANT HET IS WEL GEVAARLIJK EN ZE MOETEN ER MEE STOPPEN.

Laat ze lekker rappen over wapens en zorg dat kinderen de nummers niet te horen krijgen

hallo ik ben Tico Baras ik vind dat rappers alles mogen zeggen wat ze willen en als je daar niet tegen kan dan luister je er niet naar

Oneens want veel kinderen luisteren hun muziek en kunnen beeinvloed worden

Ik vind dat rappers wel groffe worden mogen gebruiken maar geen wapens mogen laten zien

Ik vind dat rappers niet over drugs en pistolen moeten rappen,want er zijn veel jongen fans die rappen leuk vinden, maar je moet dan niet over drugs en pistolen rappen.

Ik vind rap muziek niet echt leuk ze moeten een beetje het goede voorbeeld moeten geefen Rentweg Duimomhoog

ik ben het er mee eens

Ik vind dat rappers mogen doen wat ze willen, maar als de wapens gaan gebruiken word het teveel

Ik ben het eens met de stelling. Andere kinderen gaan het nadoen als ze groot worden. En dat is gevaarlijk.

Je bent als ouder verantwoordelijk waar je kind naar kijkt en niet de rappers. Dan kunnen we ook op rico Verhoeven lopen jenken, omdat hij ook veel jonge fans heeft en dat hij minder hard moet slaan. Ook max verstappen heeft veel jonge fans, dus dan gaan we nog ff tegen hem lopen te jenken dat hij zachter moet rijden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps