stelling sanne circus

Sanne over circusacts

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Waar denk jij aan bij een circus? Aan acts met paarden? Klunzige clowns? Ik heb meteen een liedje van Annie M.G. Schmidt in mijn hoofd: 'Het lijkt me zo fijn om er bij te wezen, liefst als artiest aan de trapeze.' Al zou dat mij zelf niks lijken om zo hoog in de lucht te hangen. Brrr, mij niet gezien!

Bitje bijten

Maar voor het duo Sky Angels kan het niet hoog genoeg zijn. Tijdens voorstellingen van het Wereldkerstcircus cirkelden de twee acrobaten in de nok van het Amsterdamse theater Carré. In hun act houden ze zich vast door met hun tanden op een bitje te bijten. Maar vorige week vrijdag ging dat flink fout en vielen ze vanaf tien meter hoogte naar beneden! Waarschijnlijk omdat een tand van de man was afgebroken. De man had een hersenschudding en de vrouw moest worden geopereerd aan haar nek. Maar er hadden nog veel ergere dingen kunnen gebeuren. De act zag er dus niet alleen gevaarlijk uit, dat was het ook!

Vangnet

Circusacts op zulke grote hoogte mogen wat mij betreft alleen maar mét een vangnet. Zo’n net was bij de Sky Angels geen optie omdat het duo rondjes door het hele theater maakte. Maar doe de act dan helemaal niet, denk ik dan. Zo worden grote ongelukken in de toekomst voorkomen. Spectaculaire acrobatiek? Graag! Maar dan wel veilig.

Stelling: Alleen lucht-acrobatiek mét een vangnet!

leonoor stellingLeonoor (11 jaar): Eens

‘Een vangnet is wel fijn voor de zekerheid, je moet denken aan je eigen veiligheid. Zelf zou ik het ook niet fijn vinden om acrobatiek van zo hoog zonder net te zien. De mensen die de val hebben gezien zullen wel heel geschokt zijn.’

 

Tobias stellingTobias (8 jaar): Eens

‘Het hoort een beetje bij het circus dat het spannend is. Maar als ze vallen kunnen ze wel iets breken. Een net is dan nodig, maar ik denk pas vanaf vijf meter. Daaronder kun je je nog wel goed opvangen.’

En wat vind jij van de stelling? Laat het ons hieronder weten:

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eens ik ben het er helemaal mee eens dat er een vangnet moet komen zulke trucjes zijn natuurlijk altijd cool en leuk om te zien maar ik zou niet willen dat er iemand gewond raakt dus Is het altijd handig om een vangnet te hebben !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.