Foto: Kidsweek
Stelling

Sanne over speelgoedgidsen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Het nieuwste moppenboek! Oortjes die niet uit je oren vallen! Een robot-bouwset! De tijd om verlanglijstjes te maken is weer aangebroken. Ligt jouw keukentafel al vol scharen en plakstiften om de leukste ideeën uit speelgoedgidsen te knippen die zo rond deze tijd op de mat ploffen? Dikke boeken van bijvoorbeeld Intertoys en Blokker volgepropt met het mooiste speelgoed om je eindeloos aan te verlekkeren. En dat kan dit jaar voor het eerst ook in een gids van Bol.com waarvan er maar liefst drie miljoen gedrukt zijn.

Onnodig

Maar eh... zijn al die papieren boeken niet ouderwets en vooral heel slecht voor het milieu? Denk eens aan al die bomen die ervoor gekapt zijn! Je kunt toch ook online leuke dingen vinden voor op je lijstje? Dat is toch het hele idee van Bol.com? Beter voor het milieu en het gaat ook nog eens veel sneller. Ik weet bijvoorbeeld alláng wat ik wil hebben: een nieuwe game voor mijn spelcomputer! Beetje jammer dus dat mijn brievenbus ook volstroomt met al die pakken papier. Ik zeg dus: stop met die papierverspilling!

Stelling: Papieren speelgoedgidsen? Verspilling!

Jens (11 jaar): EensJens Hofkens

‘Ik krijg ook zulke gidsen in de bus, maar daar kijk ik alleen een beetje in. Al die boeken zomaar verspreiden, vind ik papierverspilling. Die van mij eindigt namelijk in de papierbak. Het lijkt me beter als je ze kunt aanvragen.’


Resa (9 jaar): OneensResa

‘Samen met mijn nichtje zoek ik naar dingen in de speelgoedboeken. Meestal zetten we dan de eerste letter van onze naam bij wat we willen hebben. Er wordt wel veel papier gebruikt voor de boeken, maar dat vind ik geen verspilling. Want het is heel leuk!’


Wat vind jij van de stelling? Laat het hieronder weten. 

Andere stellingen lezen? Je vindt ze allemaal hier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het wel verspilling wat ik kijk er nooit in

Eens in plaats van papieren folders kun je ook op je telefoon naar folders kijken dat is beter voor het milieu !!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.