Sara van Pruissen

Sarah (12) is Nationale Voorleeskampioen 2018

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Sarah van Pruissen (12) uit Zwolle kan als de beste voorlezen! Daarom won ze gister de 25ste finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Voor een volle Schouwburg Amstelveen las Sarah voor uit De avonturen van Max Kruimel: Superheld op sokken van Rachel Renée Russell. Sarah maakte bij de jury het wow-gevoel los: 'Er schuilt in haar echt een voorlezer des vaderlands', zo sprak Monique Hagen over de 12-jarige Overijsselse kampioen.

Kinderdirecteur

Sarah is niet alleen De Nationale Voorleeskampioen, komend jaar is ze ook de speciale kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Ze krijgt dan een belangrijke rol bij het organiseren van leuke activiteiten voor kinderen.

In totaal deden er dit jaar 3500 schoolkampioenen uit heel Nederland mee aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Naast Sarah wisten ook Veerle van der Brug (11) uit Amersfoort en Pieter van Aalst (11) uit Leeuwarden een podiumplaats te veroveren. Zij werden tweede en derde.

Favoriete schrijvers waren dit jaar Roald Dahl, Tosca Menten en Jacques Vriens. Het meest voorgelezen boek van 2018 was net als vorig jaar Dagboek van een Muts van de Amerikaanse schrijfster Rachel Renée Russell.

Bijzondere gasten

De provincie Noord-Brabant leverde met 629 schoolkampioenen de meeste deelnemers. Om het jubileum te vieren waren dit jaar bijzondere gasten aanwezig zoals Jacques Vriens. Zijn boeken werden de afgelopen vijfentwintig het meest gelezen.

Anderen lazen ook: Voorleeskampioen Eva geeft je haar beste tips of Kinderen lezen voor aan asielhondjes.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

de voorlees wedstrijd vindt ik altijd een leuke wedstrijd als ik oud genoeg ben zou ik zelf ook met heel veel plezier lezen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps