Foto: Phill Magakoe AFP

Schatzoekers komen massaal naar Zuid-Afrikaans dorp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Duizenden schatzoekers kwamen deze week met hun schep en houweel naar een dorp in het oosten van Zuid-Afrika. Zij zijn massaal op zoek naar kristallen.

Een man vond zaterdag een glinsterende steen in een open veld bij het dorp. Dat zou zomaar een bijzondere kwartskristal kunnen zijn, maar dat wordt nog onderzocht. En zo'n fijne vondst willen andere mensen ook wel doen. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: Phill Magakoe AFP

Massale zoektocht

Daarom kwamen mensen uit het hele land deze week naar de plek van de vondst. Daar zijn ze nu massaal aan het zoeken in de grond. Met succes: er zijn al best wat stenen gevonden. Sommige kristallen zijn al voor zo'n vijftien euro per stuk verkocht. De tekst gaat verder na de foto.

Foto: Phill Magakoe AFP

Goed onderzoek

De lokale overheid is niet zo blij met de schatgravers. Zij vragen de mensen om te vertrekken, zodat ze eerst goed onderzoek kunnen doen. Ook zijn ze bang dat de mensen zo makkelijk het coronavirus aan elkaar overdragen. 

Anderen lazen ook: Grijze walvis verbreekt record.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook