Beeld Shutterstock
Uitgelegd

Schieten op wolf met verfkogels mag niet

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Een rechter heeft vandaag besloten dat er voorlopig niet met paintball-geweren geschoten mag worden op een wolf op de Veluwe. De provincie Gelderland wilde zo proberen om een te tamme wolf weer schuw te maken. 

Er zijn steeds meer wolven in Nederland. Niet iedereen is daar blij mee. Ze vallen schapen aan en zelfs fietsers worden soms achtervolgd. Volgens experts zijn sommige dieren tam geworden omdat ze door mensen zijn gevoerd. Een paar weken geleden rende een wolf achter een racefietser aan in natuurpark De Hoge Veluwe. Volgens wolvenkenners was het dier jong en wilde hij spelen.

Weer schuw

Mensen van de provincie willen de wolf bang, en dus weer schuw, maken met paintball-geweren. Daarin zitten verfkogeltjes die wel pijn doen maar het dier niet dood maken. Natuurbeschermers zijn het daar niet mee eens en gingen naar de rechter. Die heeft nu besloten dat er niet genoeg goede redenen zijn om een paintball-geweer te gebruiken.

Heel erg blij

Dierenactiegroep Stichting De Faunabescherming is ‘heel erg blij’ dat de rechter heeft besloten dat er voorlopig niet met verfkogels geschoten mag worden. 'Het is volledig terecht. We moeten in Nederland mensen niet tegen de wolf beschermen, maar de wolf tegen mensen', zegt een woordvoerder van De Faunabescherming.

Anderen lazen ook: Wolf is welkom maar niet in Friesland

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook