Schietpartij bij tekenwedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Twee mannen zijn zondag doodgeschoten bij een schietpartij in de Verenigde Staten. Zij schoten eerst op de politie en werden daarna zelf geraakt. Dit gebeurde op een bijeenkomst waar tekeningen van de profeet Mohammed waren te zien. De Nederlandse politicus Geert Wilders was er ook.

Op de bijeenkomst werd een prijs uitgereikt voor de beste tekening van Mohammed. Dat ligt nogal gevoelig, want sommige moslims vinden dat deze profeet helemaal niet afgebeeld mag worden. Gebeurt dat toch, dan kunnen ze behoorlijk pissig worden. Tekenaars die hem afbeelden worden soms jarenlang bedreigd. Daarom waren er extra beveiligers ingehuurd voor het evenement.

Geert Wilders was ook bij de wedstrijd, om een toespraak te houden. Voor de schietpartij ging hij zelfs nog met wat beveiligers op de foto.

Terrorisme
Niet lang daarna begonnen twee mannen op de politie te schieten. Meteen kwam het team in actie en brachten ze de twee aanvallers om. Wilders werd snel in veiligheid gebracht. ‘Geef nooit toe aan terrorisme’, twitterde hij vanochtend.

Wie de daders zijn en waarom ze begonnen te schieten, is niet duidelijk. De kans lijkt groot dat het boze moslims zijn. Of dat echt zo is en of ze het misschien op Wilders hadden gemunt, wordt nog onderzocht.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

mischien ben ik marokaan maar
ik vind het niet normaal dat hij dat doet

zE MOETEN ELKAAR NIET AANVALLEN MAAR MOETEN MET ELKAAR DER OVER SPREKEN

Die geert wilders is vreselijk heeft hij soms niet geleerd dat je
Respect moet hebben DIT KAN NIET

Waarom zou je een tekenwedstrijd houden
Voor degene die het beste Mohammed kan tekenen,
Als je dat van de Koran niet mag.
Het is ook een beetje hun eigen schuld

verschrikkelijk, hou je geloof voor je zelf. in de bijbel staat ook dat je niemand moet dwingen!
stom zeg, dit verhaal

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.