Aanbidding der herders

Schilderij brengt geen 800 maar 570.000 (!) euro op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een schilderij waarvoor tussen de 800 en 1.600 euro werd gevraagd, is gisteren op een veiling in Rotterdam voor meer dan een half miljoen verkocht. Het schilderij De aanbidding der herders is zo'n vierhonderd jaar geleden geschilderd. Wie het maakte is niet duidelijk.

Op het schilderij zijn Maria en haar net geboren zoon Jezus afgebeeld. Om hen heen zie je ook herders, engelen en een koe.

Record

Volgens RTV Rijnmond  bleven de kopers tijdens de veiling maar tegen elkaar opbieden. Uiteindelijk werd De aanbidding der herders voor 570.000 euro verkocht. Dat is het hoogste bedrag dat in het veilinghuis ooit betaald werd voor een schilderij.

Miljoenen

'Ze dachten waarschijnlijk dat het schilderij van de Italiaanse schilder Annibale Carracci is', vertelde de veilingmeester. Sommige van Carracci's werken brengen miljoenen euro's op.

Maar het is niet zeker of Carracci de schilder is, want het schilderij is niet gesigneerd. Wie aan het einde van de avond met het kunstwerk naar huis is gegaan, is niet bekendgemaakt.

Anderen lazen ook: Schilderij van Banksy vernietigt zichzelf.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Cool, ik hoop dat ze teweten komen van wie het schilderij is.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.