Schilderijtje Cimabue  Bron: Reuters

Schilderijtje in Franse keuken zes miljoen waard

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
silke
Silke
Polhuijs

Stel je voor: hangt er al járen een schilderijtje in je keuken, blijkt 'ie zes miljoen euro waard te zijn. Dat levert een fijn zakcentje op! Het overkwam een oude vrouw uit Frankrijk. 

Het schilderijtje is een kunstwerk van een bekende kunstenaar uit de middeleeuwen, Cimabue. Het is gemaakt in 1280: dat is dus meer dan 700 jaar geleden. De bejaarde vrouw, die vlakbij Parijs woont, had het schilderij jarenlang in de keuken hangen. 

Nieuwsgierig

Na al die jaren was de vrouw toch nieuwsgierig geworden naar wat het schilderij waard was. Ze bracht het naar een veillinghuis, waar allerlei kunstwerken worden verkocht aan degene die er het meest voor wil betalen. Daar werd het schilderij eerst onderzocht. Nu ze weten dat het is gemaakt door de kunstenaar Cimabue en dat het vier tot zes miljoen euro waard is, wordt het binnenkort geveild (verkocht aan de hoogste bieder dus). 

Doorgezaagd 

Op het schilderij is Jezus te zien, met een groepje nors kijkende mannen. Het is een onderdeel van een reeks schilderijen, een drieluik. Je kunt nog goed zien dat de schilderijen eerst samen één waren, maar dat ze in stukken zijn gezaagd. De experts van het veilinghuis zijn er daardoor nóg zekerder van dat het schilderij van deze kunstenaar is, want de drie delen zijn gemaakt op hetzelfde soort hout. 

Anderen lazen ook: Online te koop: dure spullen van boeven. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

koooooeeeeeeekjes zijn lekker

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps