Eigen beeld

Schildpad ontsnapt en wordt 50 kilometer verderop gevonden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De eigenaren van de enorme sporenschildpad Sparkplug hebben een paar bange dagen beleefd. Het dier van meer dan negentig kilo ontsnapte uit zijn ren in de Amerikaanse staat Alabama en werd bijna 50 kilometer verderop gevonden. 

Sparkplug is ongeveer zestig jaar oud en is in de tien jaar dat hij bij zijn eigenaar Ty Harris leeft nooit eerder ontsnapt. Dat vertelt Harris deze week aan nieuwszender CNN. Maar vorige week wist het dier toch te ontsnappen. Sparkplug heeft waarschijnlijk net zo lang tegen het hek aangeduwd tot het brak en hij naar buiten kon stappen.

Kou

Zijn baasje was na zijn ontsnapping vooral bang dat de schildpad het te koud zou hebben. Sporenschildpadden leven van oorsprong in de Afrikaanse Sahara en kunnen dus niet zo goed tegen kou. Sparkplug heeft thuis dan ook een warmtelamp om lekker op temperatuur te blijven.

Vijver

Uiteindelijk werd de schildpad bijna vijftig kilometer verderop gevonden. Een man had hem zo'n honderd meter van het huis van Harris op straat gevonden en had hem in een vrachtwagen meegenomen naar zijn eigen huis. Hij was van plan om hem in de vijver bij zijn huis los te laten. Maar de landschildpad bleek helemaal niet van water te houden, dus het dier verliet de vijver en verdween in de bosjes.

Oproep op Facebook

Een paar dagen later zag de man een oproep van Harris op Facebook en zo kwam alles toch nog goed. Alles gaat goed met Sparkplug en Harris heeft een nieuw, extra stevig hek gemaakt. Hij vertelde dat hij ooit nog een kinderboek hoopt te schrijven over het avontuur dat de schildpad heeft meegemaakt.

Anderen lazen ook: 'Schildpad is geen huisdier'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps