beeld instagram

Schildpadden Bas Smit halen veel geld binnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Schildpadden die geld ophalen voor een goed doel? Dat klinkt niet logisch, maar de schildpadden Freek en Corrie van Nicolette van Dam (36) en Bas Smit (38) zijn daar hard mee bezig. Hun eieren zorgen voor heel veel geld voor het Prinses Máxima Centrum, waar kinderen met kanker behandeld worden.

Bas Smit ken je misschien van zijn grappige video’s op Instagram. Wie Bas op Instagram volgt, weet dat zijn twee schildpadden Freek en Corrie eieren hebben gelegd. Eerst waren dat er twee, maar even later piepte er nóg een ei tevoorschijn. Maar om uit die eieren ook kleine schildpadjes te laten komen, is een goede broedmachine nodig.

Veel mensen vonden het leuk om te volgen hoe het met de eieren zou gaan. En dus bedacht Bas een plan. Hij maakte een Instagramaccount aan voor de schildpadeitjes. Dat account kreeg in korte tijd tienduizenden volgers.

Door dit succes kwam Bas met het idee om bedrijven de kans te geven om stickers te plakken op de broedmachine. Zo kunnen ze reclame maken én kan Bas geld inzamelen voor een goed doel. De stickers kostten vijfduizend euro per stuk en binnen de kortste keren liep het storm. Ook kunnen mensen met een Tikkie geld geven. Tot nu toe is er al meer dan 640.000 euro opgehaald!


Hoe lang het nog duurt voor de schildpadbaby’s uit hun ei kruipen is nog onduidelijk. Normaal duurt het broeden ongeveer 65 dagen. Het eerste ei is rond 9 september gelegd dus Freek en Corrie moeten nog even geduld hebben voor ze hun kleintjes kunnen zien rondkruipen.

Anderen lazen ook: 'Meer onderzoek naar kinderkanker'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook