Beeld ANP

Schipbreukelingen gered door SOS in het zand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Drie vermiste schipbreukelingen zijn gered van een onbewoond eiland. Ze hadden heel groot  'SOS' in het zand geschreven. Twee vliegtuigen zagen dit en regelden hulp. 

Het gebeurde allemaal op een piepklein eiland in Micronesia, een land dat boven Australië in de Grote Oceaan ligt. De drie mannen waren aan het varen maar verdwaalden op zee. Na een tijdje was de brandstof voor hun bootje op. Na drie dagen dobberen op zee spoelden ze aan op een onbewoond eiland.

beeld anp

Zandschrijven

Op het eiland kwamen ze op het idee om heel groot de letters SOS in het zand te schrijven. SOS is de afkorting voor Save our Souls, wat zoiets als ‘Red onze zielen’ betekent. Het zandschrijven werkte want ze werden al snel werden ze gezien door een Australisch vliegtuig.

Eten en drinken

Reddingswerkers kwamen met een helikopter eten en drinken brengen. Met een boot werden de schipbreukelingen terug naar land gebracht. Met de drie mannen gaat het goed.

Anderen lazen ook: Schipbreukeling zwemt tien uur.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook