Foto: Robin Utrecht

Scholen mogen vanaf maandag weer open

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het was even spannend, maar basisscholen, middelbare scholen en de buitenschoolse opvang mogen hun deuren maandag weer openen voor alle leerlingen. Dat maakte onderwijsminister Arie Slob vanmiddag bekend.

Volgens minister Slob is het veilig genoeg om de scholen na de kerstvakantie, vanaf maandag 10 januari, weer te openen. De besmettingen onder kinderen zijn namelijk afgenomen. 'Maar we vragen iedereen wel om de maatregelen dan ook echt te volgen', zei hij in een persconferentie.

Maatregelen

Slob bedoelt daarmee dat leerlingen in groep 6, 7 en 8 twee keer per week een zelftest moeten doen en dat kinderen die verkouden zijn thuisblijven en zich laten testen. Leerlingen uit die hoogste groepen moeten ook nog steeds een mondkapje dragen in de gang. De minister is blij dat de basisscholen weer open kunnen. 'We hopen dat dit nu voor lange tijd zal zijn, maar dat kunnen we nooit helemaal beloven', zei hij. 

Oudere leerlingen nog even thuis

Leerlingen op het mbo, hbo en op de universiteit blijven nog even thuis, omdat in die leeftijdsgroepen veel besmettingen zijn. Op 14 januari wordt besloten of zij weer bij elkaar mogen komen. Vorige maand sloten de basisscholen een week eerder dan normaal, om besmettingen met de omikron-variant van het coronavirus te voorkomen. Hier lees je meer over die variant. 

Anderen lazen ook: Zo blijf je flexibel in corona-tijd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook