Foto: Wikipedia

School dicht door corona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Balen voor leerlingen van basisschool De Springbok in Den Haag. Hun school werd gesloten, omdat twee leraren corona hebben. Ook zeven leerlingen worden getest. De school blijft nog even dicht tot die uitslagen bekend zijn. 

Vijfhonderd leerlingen op twee locaties werden naar huis gestuurd. Zij krijgen weer thuisles. Zeven leerlingen worden ook getest op het coronavirus, omdat ze ook wat klachten hadden. Dat schrijft RTL Nieuws. De uitslag van hun test kan wel 24 tot 48 uur duren. Tot die tijd blijft de school zeker nog dicht. Wat er daarna gebeurt, is nog niet duidelijk.

Geen paniek

Het is niet de eerste school waar coronabesmettingen zijn. Al eerder waren medewerkers op scholen in Dordrecht, Eygelshoven en Roermond besmet. Er was geen reden voor paniek, vond de GGD. 'Het zal nog wel vaker gebeuren', zei de gezondheidsdienst. Als kinderen al corona krijgen, hebben ze vaak milde klachten. Ook is de kans niet groot dat ze volwassenen besmetten. 

Anderen lazen ook: Coronavirus zorgt ook voor goed nieuws.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ja maar als die leraren niet naar school kunnen gaan omdat ze corona hebben gaan dus andere leraren dat kan toch?.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.