Foto Anp

School moet dicht door tekort aan leraren en leerlingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Een Amsterdamse basisschool moet binnenkort haar deuren sluiten. De school had vier leraren te weinig en ook waren er niet genoeg leerlingen.

Veel scholen hebben te weinig leraren en zitten daardoor in de problemen. De 16e Montessorischool in Amsterdam is de eerste school die daardoor ook echt moet sluiten. De directeur heeft lang geprobeerd om genoeg leraren te vinden, maar dat is hem niet gelukt. Daardoor moet de school op 1 januari sluiten. Groep 6, 7 en 8 moeten over drie weken al naar een nieuwe school. De kans is klein dat ze met z’n allen bij elkaar blijven.

Twee vaste leraren

De school in Amsterdam had aan het begin van het schooljaar nog maar twee vaste leraren. Directeur Hubert de Waard gebruikte verder vooral invalleraren en stond ook zelf voor de klas.

Slechte school

Het ging volgens deskundigen al langer niet goed op de basisschool. Deze zomer kreeg de directeur te horen dat de lessen niet goed genoeg waren. Daarnaast had de school al jarenlang te weinig leerlingen.

Meer geld

Om te voorkomen dat er in de toekomst nog meer scholen sluiten, vinden veel schooldirecteuren dat de regering meer geld moet stoppen in het onderwijs. Dat geld zou ervoor bijvoorbeeld voor moeten zorgen dat er meer leraren worden opgeleid.

Anderen lazen ook: School schrapt groep 7 vanwege lerarentekort.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps