nieuw schooljaar tips

School schrapt groep 7 vanwege lerarentekort

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Het zal je maar gebeuren. Zit je bijna aan het einde van je schooljaar, wordt je klas ineens opgeheven. Het overkwam de kinderen van groep 7 van de Haarlemse school Rudolf Steiner.

‘We hebben meer dan dertien verschillende juffen en meesters gehad’, vertelt Kyra (10) tegen de Volkskrant. Die waren niet allemaal even geschikt, vult haar klasgenootje Marit (10) aan. ‘we hadden ook een keer een juf die had gestudeerd aan de knutselacademie of zo. Toen gingen we alleen maar knutselen.’

Uiteindelijk kon de Rudolf Steiner school geen vervanger meer vinden. Daarom hebben ze maar besloten groep 7 te schrappen. De kinderen worden nu verdeeld over drie andere scholen. Kyra en Marit gaan samen met een paar klasgenoten naar een school in Hillegom. De andere kinderen moeten voortaan naar Haarlem of Hoofddorp.

Lerarentekort

Het is niet de eerste keer dat een schoolklas geen leraar meer heeft. Sterker nog, er zijn overal te weinig leraren. In totaal hebben we in Nederland 2.000 leraren tekort en dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Een groot probleem dus. De politiek wil dit tekort oplossen door meer leraren op te leiden. Ook willen ze basisschoolleraren een hoger salaris geven. Maar tot die tijd, mag je extra blij zijn met de juf of meester in jouw klas!

Anderen lazen ook: Juffen en meester van 2300 scholen gaan staken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Mijn vriend Daan zit in die klas dus ik wist het al

hoihoihoi vindt de kidsweek krant heel erg leuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ppp poncho vind dit zielig Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.