De winnaars van het debat

School uit Amsterdam is debatkampioen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

De kinderombudsman moet een kind zijn en op alle scholen moet anti-stressles gegeven worden. 250 leerlingen van 38 scholen kwamen zaterdag in actie tijdens het grote Madurodam debattoernooi. Na een spannende finale wees de jury de 15e Montessorischool Maas en Waal uit Amsterdam aan als debatkampioen. 

Twee prijzen

Lusan, Laura, Layba, Clea en Elise mogen een jaar lang pronken met de titel en de elf jaar oude wisselbeker. Layba won zelfs twee prijzen. Ze ging ook met de beker voor beste spreker naar huis.

Het team uit Amsterdam stond in de finale tegen de Rehobothschool uit Barendrecht. Zij streden tegen elkaar over de stelling: Alleen als je risico neemt kun je een held zijn. Het team uit Amsterdam was voor de stelling, het team uit Barendrecht tegen. 'Als je iets goeds doet zonder dat je risico hebt genomen ben je gewoon een heel goed mens. Pas als je echt risico neemt ben je een held', vonden de Amsterdammers.

Echte held

Als voorbeeld noemden ze Nelson Mandela. Hij vond dat iederen gelijk was en ook zo behandeld moest worden. Een echte held dus, want voor zijn strijd heeft hij dertig jaar in de gevangenis gezeten. 

Klokhuis-presentatrice Sosha Duysker en de loco-kinderburgemeester van Madurodam Mijntje Manneke kwamen de prijzen uitreiken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweekkrant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.