pexels

Schoolpleinen krijgen extra watertappunten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Ben je net zo lekker aan het voetballen op het schoolplein, krijg je ineens dorst. Herkenbaar? Voortaan hoef je niet meer naar huis om wat te drinken. Er komen meer watertappunten op schoolpleinen.

Staatssecretaris Paul Blokhuis heeft twee miljoen euro los weten te peuteren om de waterpunten aan te leggen. De komende twee jaar worden er ongeveer duizend nieuwe kraantjes gemaakt. Hij hoopt dat kinderen hierdoor minder snel kiezen voor ongezonde frisdranken. En dat er daardoor minder kinderen last krijgen van overgewicht.

Zoete drankjes

In totaal krijgt tweederde van de basisschoolkinderen zoete drankjes mee naar school van hun ouders, blijkt uit onderzoek. Ranja is het favoriete schooldrankje. Veel kinderen zeggen zelfs dat ze nooit kraanwater drinken als ze op school zijn.

Geen blikjes

En dat moet veranderen vindt Blokhuis: ‘Door de watertappunten wordt het voor spelende kinderen veel aantrekkelijker om daar water te drinken en dan snel door te voetballen, in plaats van naar de supermarkt te gaan voor een blikje.’

Anderen lazen ook: Warm water klinkt anders dan koud water

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook