schrijven

Schrijven moet weer apart vak worden op school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Schrijf jij met hanenpoten of juist netjes? Veel kinderen schrijven te vaak onleesbaar en slecht. En daarom moet schrijven weer een apart vak worden op de basisschool.

Dat vindt het Platform voor Handschriftontwikkeling. Een lastige naam voor een organisatie, wat doen zij dan precies? Nou, ze zetten zich in voor de ontwikkeling van handschriften. 

Uit onderzoek blijkt namelijk dat steeds meer kinderen moeite hebben met schrijven. Ook heeft bijna de helft van de leerlingen aan het einde van groep 4 een onleesbaar of slecht handschrift. En dat vindt de organisatie een groot probleem. Daarom willen ze dat schrijven weer een apart vak wordt op de basisschool.

Actie

De regering vindt schrijven als een apart vak op school niet nodig. Ze vinden dat scholen zelf mogen beslissen of ze schrijven als vak willen geven. Om de Tweede Kamer van gedachten te laten veranderen is de organisatie een handtekeningenactie gestart. Deze handtekeningen zullen vandaag aan de regering worden gegeven. 

Dag van het Handschrift

De organisatie vindt handschrift zó belangrijk dat ze 23 janauri hebben uitgeroepen tot ‘Dag van het Handschrift.’ Vandaag staat daarom in het teken van het schrijven met de hand. Dat gebeurt steeds minder nu iedereen typt op telefoons en computers. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Kinderen zijn steeds slechter in schrijven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het wel oke dat schrijven een apart vak word want ik ken iemand die niet zo goed kan schrijven het is zelfs niet leesbaar

ik vind niet dat schrijven een weer een vak moet moeten ik vind het helemaal niet leuk Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag

Ik vind niet dat het apart vak moet worden, ik schrijf gewoon netjes hoor. En tijdens de les schrijven we toch ook al heel veel?!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.