Schrijven? Typen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Pen jij je schrift vol onleesbaar gekrabbel en is netjes schrijven niets voor jou? Verhuis naar Finland! Daar willen ze eind 2016 de schrijflessen op school afschaffen en vervangen door typelessen.

Finse onderwijs-deskundigen vinden het veel belangrijker voor de toekomst dat kinderen leren omgaan met computers. Goed kunnen typen hoort daar ook bij. Zij stellen daarom voor de schrijfles te schrappen en te vervangen door typeles. De leerlingen krijgen wel meer les in tekenen en handvaardigheid zodat ze nauwkeurig met hun handen leren werken.

Pen in de prullenbak?
Finse kinderen met een onmogelijk handschrift staan waarschijnlijk te juichen, maar niet iedereen is enthousiast. Want schrijven met pen en papier heeft ook voordelen. Zo blijkt uit onderzoek dat je dingen beter begrijpt en onthoudt als je ze opschrijft. Ook zou schrijven helpen bij het leren lezen. Maar kenners zeggen ook dat dit nog verder uitgezocht moet worden. Gooi je pen dus nog maar niet in de prullenbak!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

1ste reggel is fout i.p.v. PEN = BEN Vraagtzichaf

Ik vind typen wel leuker dan schrijven
Rentweg Oeps Duimomhoog Vraagtzichaf Duimomlaag Juichen

Dat is niet waar do

soms is het slimmer als je een pen gebruikt, maar de andere keer is het weer slimmer als je de computer gebruikt Blij Blij Vraagtzichaf

sorry maar ik schrijf liever met een potlood

ik wil naar finland Blij

het is leuk voor een paar jaar maar ik wil ook een keer een pen gebruiken anders leer je nooit goed schijven
Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.