Foto: ANP

Schutter in Utrecht heeft bekend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Gökmen T., de verdachte van de schietpartij maandag in Utrecht, heeft bekend. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zegt hij dat hij alleen heeft gehandeld.

T. zit vast en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Het OM wil niet kwijt wat hij precies heeft gezegd. Een 40-jarige man uit Utrecht werd eerder aangehouden omdat T. in zijn woning zou zijn gearresteerd. Hij is vrijgelaten, omdat er geen bewijs is gevonden dat hij betrokken was bij de aanslag.

Stille tocht

Bij de schietpartij in een tram in Utrecht kwamen een meisje van 19 jaar uit Vianen en twee mannen van 28 en 49 jaar uit Utrecht om. Met twee inzamelingsacties is al meer dan honderdduizend euro opgehaald voor de nabestaanden. Vrijdagavond wordt een stille tocht gehouden om de slachtoffers te herdenken. De tocht begint om 19.00 uur bij het Jaarbeursplein in Utrecht en eindigt bij het 24 Oktoberplein, waar de aanslag plaatsvond. Premier Mark Rutte en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht lopen mee. 

Hier lees je meer over de schietpartij in Utrecht.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het echt belaggelijk dat mensen dat doen en ik zou denken dat diegenen het ook niet leuk zou vinden als wij dat bij diegenen zouden doen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.