Autisme app muziek

Sean (9) maakt app voor autistisch broertje Adam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

De negenjarige Sean bouwde op school een app zodat hij beter met zijn autistische broertje kan praten. 

Het broertje van Sean, de 6-jarige Adam, heeft autisme. Daardoor kan hij moeilijk praten, waardoor hij soms hele simpele dingen niet aan zijn ouders of Sean kan vragen. Door de app die zijn grote broer voor hem maakte, kan Adam op afbeeldingen tikken en op die manier makkelijk communiceren. 

Heel trots

'Als ik deze app niet had gemaakt, denk ik niet dat iemand anders het had gedaan', zegt Sean tegen ITVnews.com. Hij is heel trots dat hij zijn broertje zo kan helpen. 'De meeste mensen denken: 'Ik wil een uitvinding doen om rijk en beroemd te worden. Maar ik heb me alleen gefocust op wat mijn broertje nodig heeft.' 

Makkelijker communiceren

De vader van de twee is ook blij met de app. 'Het was soms moeilijk om te weten of Adam pijn had, honger, of naar de wc moest. We konden vaak alleen maar raden. Door de app heeft Adam meer keuze in wat hij kan zeggen. Hij kan ons dat nu makkelijk duidelijk maken. Het gaat veel beter met hem sinds de app er is.'  

(De jongen op de foto bij dit artikel is niet Sean of Adam, maar een jongen die aanwezig was bij de opening van een muziekapp voor kinderen met autisme in Amsterdam. Foto: ANP)

Anderen lazen ook: Vandaag is het Wereld Autisme Dag

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook