Glazen Huis

Serious Request dit jaar zonder Glazen Huis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het was jarenlang net zo'n traditie als Kerstmis zelf: het Glazen Huis van Serious Request. Dit jaar is alles anders. De dj's laten zich niet meer opsluiten, maar ze gaan wandelen voor het goede doel.

Jarenlang (sinds 2004) lieten dj's zich zes dagen lang opsluiten in een glazen huis dat elk jaar op een andere plek stond. Ze mochten in die tijd niet eten en draaiden 24 uur per dag verzoeknummers tegen betaling. Het geld dat ze daarmee ophaalden, ging naar een goed doel.

Wandelen

Maar dit jaar gaat dat dus veranderen. In de nieuwe opzet wandelen de dj's vanaf drie verschillende plaatsen naar acties voor verschillende goede doelen. Ze eindigen op kerstavond in muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht. Je kunt nog steeds liedjes aanvragen en daarvoor geld betalen dat naar een goed doel gaat.

Kiezen

Dit jaar zijn er drie verschillende doelen waaruit je kunt kiezen: reanimeren (iemand met een hartstilstand helpen) in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlog en conflicten. In totaal haalden de dj's met alle acties van Serious Request samen honderd miljoen euro op, maar de laatste jaren werden de opgehaalde bedragen steeds lager. 3FM hoopt dat weer meer mensen mee gaan doen nu ze zelf een goed doel kunnen kiezen.

Anderen lazen ook: Nagellak-Tijn op de muur in Ivoorkust.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Anders, maar ook goed en leuk dat ze een keer iets anders uitproberen!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.