Seyran

Seyran (15) zit 'opgesloten' in een kerk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Al negen jaar woont Seyran in Nederland, maar nu dreigt hij samen met zijn ouders en zussen te worden uitgezet naar Armenië.

Sinds vorige week woont het gezin in een kerk in Den Haag, waar dag en nacht wordt gebeden. Daar lijken ze voorlopig veilig. Volgens een oude regel mogen mensen tijdens een kerkdienst niet worden opgepakt.

Op vakantie

Seyran (links op de foto) vluchtte negen jaar geleden met zijn ouders en twee zussen (nu 19 en 21) van Armenië naar Nederland. 'Ik weet daar niet zoveel meer van. Ik dacht dat we op vakantie gingen’, vertelt Seyran, die toen zes was. Sindsdien heeft hij op verschillende plekken in Nederland gewoond. Het gezin probeerde een verblijfsvergunning te krijgen om in Nederland te kunnen blijven, maar dat ging mis. Seyran: 'Een paar weken geleden kregen we te horen dat we uitgezet kunnen worden.' Op dat moment woonden ze in Katwijk en besloten zijn ouders om daar naar de kerk te gaan.

Lang bidden

De kerk in Katwijk kon het gezin niet goed genoeg beschermen. Uiteindelijk kon het gezin vorige week in Den Haag terecht. Zonder te stoppen wordt er gezongen en gebeden, om te zorgen dat de familie uit Armenië niet kan worden opgepakt. 'Heel lief dat al deze mensen ons helpen', vindt Seyran. Maar als hij ook maar één stap buiten de kerk zet, kan hij worden opgepakt. 'Ik kan daarom ook niet naar school', legt Seyran uit. 'Wat wij heel de dag doen? We zitten vaak bij de dienst en verder doen we eigenlijk niet zo veel. Wel bidden we met elkaar. God is onze hoop!'

Anderen lazen ook: Howick en Lili mogen in Nederland blijven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat is niet leuk voor hun :(

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps