Foto: Siem

Siem (14) naar WK boogschieten te paard

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Siem doet nog maar een jaar aan de sport boogschieten te paard, maar hij is nu al de beste junior van Nederland. Daarom mag hij in juli meedoen aan het WK in Hongarije. 

Siem zag deze sport toen hij op een middeleeuwen-feest was en wist gelijk dat hij dit ook wilde. Na een jaar mocht hij al meedoen aan de kwalificatiewedstrijd voor het WK. Dat Siem zo goed is, komt doordat hij veel traint. ‘Ik train mijn schiettechniek elke dag in de tuin. Twee keer per week train ik te paard.’ 

Extra hulp

Om nog beter te worden krijgt Siem ook nog extra hulp van een trainer uit de Verenigde Staten: ‘Ik heb hem gewoon een berichtje gestuurd via Facebook. Ik vind hem heel goed en we begrijpen elkaar. Eigenlijk is hij de oudere versie van mij. Vanaf dat moment skypen we één keer per week een uur. Als ik ga schieten in de tuin neem ik mijn laptop mee. Hij kan het dan best goed zien en geeft tips. Bijvoorbeeld hoe ik mijn handen moet houden.’ Dat gaat zo: (De tekst gaat door na de video).

De allerbeste

Siem vindt alles leuk aan deze sport: ‘Het is spannend, want je moet altijd raak schieten. Daardoor voel ik me echt een strijder. Deze sport is echt mijn leven. Ik hoop dat het veel bekender wordt in Nederland en dat ik de allerbeste word.’

Anderen lazen ook: Rayssa (9) kan skaten als de beste.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

leuk, succes wil dit ook x doen lijkt me mega vet

ik snap het niet maar ze zit niet eens op een paard

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps