Levi en Sifra met hun spel

Sifra (8) en Levi (10) bedenken bordspel over corona

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Schud je iemand de hand? Dat is dan twee vakjes terug. Maar houd je netjes anderhalve meter? Dan mag je er twee vooruit. Levi (10) en Sifra (8) uit Dordrecht zijn de bedenkers van hun eigen corona-bordspel. Er zijn er al duizend van gedrukt.

"Je hebt koorts gekregen. Dat is een symptoom van het corona-virus. Ga direct in thuis-quarantaine." Sjoemelen is onmogelijk in het spel van broer en zus Levi en Sifra, dat helemaal over de corona-regels in ons land gaat. Ze maakten het speciaal voor de kinderen in hun woonplaats. 

Hart-onder-de-riem-kaart

'Het is een soort kruising tussen ganzenbord en monopoly', vertelt Levi. 'Eigenlijk zou mijn zusje op school een bordspel maken met haar klas, maar dat ging niet door, vanwege corona. Toen kwamen we op het idee om er alsnog een spel van te maken.' Er worden zeker niet alleen standjes uitgedeeld in Corona (zo heet het spel). 'Als je iets goed doet, bijvoorbeeld tekeningen stoepkrijten bij een bejaardenhuis, krijg je een hart-onder-de-riem-kaart. Een kaartje met een hartje erop.' 

Duizend spellen

Ook met regen hoeven kinderen in Dordrecht zich de komende tijd dus niet te vervelen. Het spel ligt inmiddels al in heel wat huiskamers, want het is al duizend keer gedrukt. Dat kon door gulle giften van mensen die het een mooi idee vonden. Ook hebben Sifra en Levi hun spel uitgedeeld bij de supermarkt in de buurt. 

Anderen lazen ook: Peter (10) helpt klasgenoten met huiswerk

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Je kan ons volgen op Facebook. Onze pagina heet 'Coronaspel'.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps